maandag 2 augustus 2010

kink in de kabel

We ZOUDEN nu op vakantie zijn, we ZOUDEN nu al in Oostenrijk zitten op weg naar Kroatië. Maar ja, zoals nu ook weer blijkt; het leven laat zich niet plannen. Het netvlies in mijn oog liet los, er kwam een nare operatie, voorlopig zie ik weinig tot niks met links en mogen/kunnen we niet weg. Nou lekker dan. Wanneer de volgende oogcontrole oké is hopen we nog twee weken richting zuiden te kunnen. Het is niet anders. De liefste blijft voorlopig nog maar even werken, de pubers vermaken zich evengoed wel, en ik loop met mijn ziel onder de arm. Wel eens geprobeerd een draad in de naald te krijgen met 1 oog? Grrrrr. Gelukkig kan ik wel surfen op het internet, blogs van anderen lezen. Bij "Karin aan de haak" kwam ik de tip voor dit boek tegen. Een handig naslagwerk voor 200 verschillende gehaakte blokken. Meteen bij Bol.com besteld.
De kleuren die in het boek gebruikt worden zijn nogal gedateerd (of Engels) maar het gaat natuurlijk om de patroontjes.
Altijd handig zo'n boek voor je weet maar nooit.....Nu ben ik nog volop met de ripple bezig en, hoera hoera, haken gaat wel met één oog!!
Van de hele dag niks doen krijg je vreselijke trek. Niet in gezonde dingen natuurlijk maar in heerlijke SNICKERMUFFINS bijvoorbeeld. Het recept is van Nigella Lawson ( ze is een meester in heerlijk fout troost eten).
-Oven voorverwarmen op 200 graden.
-250 gram bloem, een zakje bakpoeder, 85 gram lichte basterdsuiker en 6 eetlepels pindakaas met stukjes door elkaar mengen.
-60 gram boter smelten, een groot ei, 1,75 dl melk allemaal aan het bloemmengsel toevoegen, doorroeren en 8 mini snickers in stukjes gesneden er ook doorheen roeren.
Je krijgt een lekker grof en dik beslag. In 12 papieren muffinvormpjes scheppen, het beslag is zo ook al erg lekker....
Ongeveer 20 á 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn en dan wachten tot ze afgekoeld zijn.
Mmmmmm, warm ook erg lekker !!

1 opmerking:

  1. Wat naar voor je, dat oog. Hopen, dat het snel beter gaat!
    Dat boek kwam ik ook tegen. Wat een geweldig boek lijkt me dat.
    Vraagje, heb jij een patroontje van dat ripple haken? Weet wel in het Engels, maar daar kom ik toch niet uit.

    BeantwoordenVerwijderen